Accessoarer för män

Accessoarer är precis lika viktiga för män som för kvinnor. De är din chans att skilja dig från mängden och att göra något personligt och unikt av din stil. Accessoarer är dock något som ibland glöms bort till förmån för plagg som kostymer och jeans. Men en accessoar kan göra mycket för att lyfta upp en neutral klädsel. Här tipsar vi om fem olika alternativ.

Slipsen har på senare tid blivit alltmer populär att bära såväl till vardags som till mer formella tillställningar. Det är ett utmärkt sätt att uttrycka sin personlighet på, då det finns så mycket att välja bland när det kommer till mönster, material och färg. Letar du efter en multifunktionell slips som du kan ha både till fest och till vardags är grenadineslipsen värd att satsa på. Kashmirslipsar är ett annat alternativ och en av de mer exklusiva slipsar som finns därute. En perfekt accessoar som kan bäras under vintertid.

Plånboken är en oumbärlig accessoar som ingen kan vara utan. Så varför inte lägga en extra slant på en läderplånbok som håller under flera års tid? Neckwear säljer ett brett utbud av plånböcker från märken som Saddler och Tiger of Sweden. Satsa hellre på en smal plånbok där du får plats med dina viktigaste kort i stället för en stor bylsig som förstör silhuetten på dina kläder.

Under höst- och vintermånaderna så är halsduken en viktig del av garderoben. Såväl funktionell som stilig är den även ett perfekt alternativ till slipsen om man nu vill tona ner på formaliteten lite. Kombinationen ull/silke som avger en fin lyster är något att hålla utkik efter. Detsamma gäller materialet kashmir som kommer till sin rätt i halsdukar.

Kostymklockan är en tidlös klassiker som aldrig verkar gå ur tiden. För att en klocka ska anses vara en kostymklocka måste den uppfylla vissa kriterier. Läderbandet ska antingen vara i brunt eller svart skinn. De vanligaste materialen brukar vara krokodil och alligator. Urfodralet är oftast tillverkat i en ädelmetall som vit-, gul- och rödguld eller platina. Kostymklockan har inga avancerade funktioner och kännetecknas av en tunn profil. Patek Phillipe, Vacheron Constantin och Audemars Piguet som oftast förknippas med dessa exklusiva klockor.

Bröstnäsduken är ett effektivt och enkelt sätt att ge din klädsel ett lyxigt intryck. Den säger mycket om personens känsla för detaljer. En vit näsduk är ett måste och ska helst vara i linne eller bomullstyg. Den neutrala färgen passar lika bra till vita skjortor som till andra färger.