Designerkläder

Det som utmärker designerkläder är ofta en omisskännlig känsla för stil hos just den designer som står bakom märket. Utöver ett snyggt klädesplagg har det ofta skapats en livsstil som de största fansen delar. Två designers hos vilka detta märks extra tydligt är Ralph Lauren och Vivienne Westwood.

Ralph Lauren

Ralph Lauren har verkligen tagit det vi vanligen betraktar som sportplagg till en högre nivå. Genom detta har han byggt en stil som kan kallas casual chic. I sin senaste kollektion visade Ralph Lauren snyggt skurna kakibyxor med sidentoppar i starka färger och dinglande ädelstenar i öronen som accessoar. Catwalken gav intryck av att vara en mycket exklusiv safariresa. Många material var skimrande, mjukaste siden och organza. Ralph Lauren passar verkligen dig som vill uttrycka att du har ett aktivt liv, samtidigt som du visar en känsla för stil, mode och livets goda.

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood, en rebell och avant-gardeartist, har tagit modern punk till catwalken och gjort det tillgängligt för en bredare publik sedan hon öppnade sin butik på King’s road i London på 70-talet. Vivienne Westwood om någon uttrycker sina åsikter genom sitt mode och naturligtvis blir det intressant för likasinnade att bära hennes kreationer. På senare tid har Vivienne inspirerats av etiska värden, till exempel genom att motverka slit-och-släng. Hon har inslag av DIY (Do It Yourself) i sin design där återanvändning slår igenom som exempelvis en skjorta av en duk eller ett par shorts av avlagda kalsonger.

Handla design billigare

Vill du handla märkeskläder behöver du i dagens läge inte uppsöka respektive designers flaggskeppsbutiker. Flera näthandlare erbjuder märkeskläder och du kan i lugn och ro surfa runt efter dem. Priserna kan ibland vara bättre än i butik men framförallt ska du också kontrollera om butiken har någon aktuell rabatt annonserad. Ralph Lauren och Vivienne Westwood är två exempel där snygga kläder kombinerat med en specifik livsstil, en signal om vad man står för, är viktigt. Det finns flera designer som satsar på samma linje, så det är blir inga svårigheter för dig att hitta en designer som du gillar.

Gianni Versace

Fashion lady

Grundaren till Versaces Modevaruhus. Flera stora världskändisar såsom Prinsessan Diana, Elton John och Madonna för att nämna några som burit Versaces kläder. Versaces kläder kännetecknas med hög kvalitet, hög social status och prestige och haft en något djärv stil och nytänkande i jämförelse med andra modet som är parallellt. Målgruppen för kvinnor har varit att de ska ha en sensuell och sofistikerad look.

Hon ska ses som självsäker och modemedveten. Mannens målgrupp var de män som vågade stå ut lite från det vanliga med en innovativ bild av sig själv och vara lite lagom kaxig. Versace blev snabbt ett efterfrågas klädmärke och finns på alla de större och betydelsefulla modehusen runt om i världen. Idag är det Giannis syster Donatella som driver märket efter det att Gianni så tragiskt gick bort, mördad utanför sitt hem i Florida.