Ge bort kläder i present

Att ge bort kläder i present är alltid kul och många gånger även uppskattat. Du kan samtidigt ge mottagaren information om (olika knep som får kläderna att hålla längre, då det alltid är uppskattat.

Kläder som present är dock inte det enklaste du kan välja, det finns nämligen en hel del du måste tänka på för att det ska bli bra. Du måste för det första veta vilken storlek som passar och givetvis är det klokt att ha koll på stilen som presentmottagaren brukar klä sig i. Det är enklare om det är en person som du känner väl.

Ge bort kläder du själv stickat

En annan populär gåva är att ge bort ett klädesplagg du själv har stickat eller sytt. En stickad tröja håller mottagaren varm och skön när det börjar bli kallt ute. Om du har kunskapen att sy eller sticka kläder brukar det uppskattas väldigt mycket av mottagaren. Det är ett sätt att göra någonting unikt till en person som är viktig för dig. Om det handlar om present till ett barn är det alltid väldigt uppskattat med unika, egensydda barnkläder i något snyggt tyg. Välj gärna ett tyg med ett mönster som barnet gillar, kanske deras favoritkaraktär eller favoritdjur.

Köp en annorlunda present på nätet

Om du vill hitta något annorlunda så är internet rätt plats. Det finns gott om unika kläder att hitta på nätet och många uppskattar att ha saker som inte alla andra har. Det finns dock en del att tänka på när det handla om att ge bort kläder i present. Du bör till exempel inte ge bort underkläder till vem som helst, då det kan få mottagaren att känna sig obekväm. Välj istället någonting enkelt som en tröja eller t-shirt och köp rätt storlek. Det kan annars bli ganska knepigt att byta om du har köpt presenten på nätet.