Håll håret i trim

Vill man vara snygg och fräsch är en av de viktigaste sakerna att man ser till att hålla håret i trim, vilket faktiskt inte behöver vara så svårt som kanske mång tror. Här kommer därför några nyttiga hårtips.

Vårda håret

För att håret ska hålla bra är det förstås viktigt att man tar hand om det på ett bra sätt genom att tvätta det, dock inte för ofta eftersom det kan göra att håret slits, men även göra andra saker som till exempel hårinpackningar och liknande.

Använd bra produkter

Något som också är viktigt för att hålla håret i trim är att använda bra produkter som dessutom är anpassade efter den hårtyp man har. Se också till att använda produkter som är skonsamma mot håret, ekologiska produkter är ett bra alternativ i det fallet. Ett bra tips är att satsa på ett fåtal produkter av hög kvalitet istället för att ha en halv schampoaffär.

Andra saker att tänka på

Även andra saker påverkar hårets hälsa som till exempel kost och sömn. Se därför till att sova bra och även äta rätt i form av mycket frukt och grönsaker, som är bra för hårets hälsa. Ett bra tips är också att få i sig mycket B-vitamin som man hittar i bland annat havregryn, bönor och nötter.