Lyft en hel outfit med några enkla knep

När inbjudningarna till höstens och vinterns festligheter börjar landa i brevlådan så är den första tanken för de flesta, vad man skall ha på sig. Om man är en person som ofta går på fest handlar osäkerheten om att inte ständigt bära samma festkläder, men för den som mer sällan går på fest så kan kläderna ibland hunnit bli omoderna eller att passformen förändrats sedan senaste gånger som du bar plagget. Men andra ord det kan bli lite kostsamt att tacka ja. Men det är ju väldigt tråkigt om ekonomin ska vara hindret för att roa sig så här kommer lite idéer på hur du kan känna dig fin utan att plånboken och miljön blir lidande.

Det första förslaget är egentligen rätt enkelt. Smycken. Väldigt enkla basplagg får fort nytt liv enbart genom ett par fräcka örhängen eller ett markant halsband. Våga ta ut svängar i färg och stil. Det finns massvis av butiker online om du inte har tid eller möjlighet att leta i fysiska butiker, kolla in denna. Även hårsmycken, broscher och accessoarer som skärp, sjalar och väskor kan helt förändra upplevelsen av enklare plagg. Så om de gamla festkläderna känns uttjatade så börja med att smycka upp dina kläder med accessoarer!

En klok tumregel att ha vid alla klädinköp är att försöka utgå från kostnad per användning. Skall du köpa ett par vardagsjeans som kommer användas dagligen i år så kan det få kosta betydligt mer, den totala summan för antalet användningar kommer att vara låg ändå. Rör det sig istället om en festklänning som sticker ut så kanske det är ett par användningar innan den känns blasé, då är det läge att leta fynd. Loppis och second hand är inte alltid ett dåligt val, speciellt om det gäller maskerader. Men även annars kan man göra riktiga fynd. Men för att det hela inte skall bli överväldigande så kan det vara en klok idé att försöka ha en liten tanke om hur du vill se ut, letar du kjol, klänning eller byxor. Är det någon färg eller stil som du söker? Sedan är det bara att gå loss och låta fantasin flöda!