Personlig stil med klockor

Klockans utveckling speglar på många sätt den tekniska utvecklingen i samhället. Idag är mobilen vår ständiga följeslagare och trots att den gamla traditionella klockan med sitt armbandsur har förlorat mot mobilens klocka så har inte klockförsäljningen gått ned. Uret ligger fortfarande i tiden men har transformerats till en värdefull accessoar.

Från funktion till modedetalj

Tidigare stod klockan för funktion, idag är den snarare en accessoar för både män och kvinnor. Länge var klockan mannens främsta smycke, idag visar klockan på handleden inte bara tiden utan är i många fall en viktig detalj som visar ens personlighet och som matchar det egna varumärket och klädseln. Till vardags handlar det förmodligen om att välja en mer sportig klocka och till fest något mer stilrent eller glittrigt. Guld, brons, mässing och koppar – ja all metallic är inne just nu, liksom sportiga klockor i starka färger.

Många klockor har ett flertal olika armbandsur i både varierande färger, modeller och storlekar och det finns en klocka för alla vare sig du är ute efter en prisvärd klocka, ett märkesur eller är på jakt efter ett coolt och modernt armbandsur. På nätet finns det många webbshopar som specialiserar sig på detaljer såsom klockor och då blir det lätt att hitta sina favoriter.

Säkra kort just nu är guld, silver, metall, neutraler och svart. Som alltid så handlar det dock om personligt tycke och smak i slutändan och självklart är känslan viktig. Starka anrika varumärken och kvalitetsur gjorda av exklusiva material gör att upplevelsen känns tidlös och allrahelst om den kan hänföras till vintage. Det finns en mängd starka varumärken men generellt är det faktiskt stilen som avgör om klockan anses vara en klassiker eller inte. Enkelhet och stilrena former hos en klassisk modell vinner ofta över de med ”för många” funktioner. Klockan som accessoar funkar alltså både för den diskreta och den pryltokige teknikälskaren.