Smycken

Med smycken och accessoarer kan du enkelt förändra din outfit. En strikt affärsklänning kan bli en trendig festklänning med rätt sorts smycken till, samtidigt som jeans och t-shirt kan göras betydligt mer formellt med rätt accessoarer. Här tar vi en titt på de smycken som är trendiga just nu.

Just nu är det särskilt trendigt med stora halsband. Stora halsband med glittrande juveler eller i skinande guld eller silver blir läckra inslag till fest och kan få vilken outfit som helst att se rätt ut på cocktailpartyt. För en mer vardaglig look kan man välja ett stor halsband i ett mindre glittrigt material eller ett stort trähalsband i kombination med en stram, de funkar båda bra på kontoret och på fritiden.

Enklare smycken har dock inte gått ur tiden och lämpar sig särskilt väl i professionella och mer formella sammanhang. I Sverige har silver varit populärt i många år men guldsmycken har kommit tillbaka, särskilt rosé. Nu när våren är på väg blir smycken med blommotiv allt mer populära men även ”ryggradsarmbandet” har blivit hett. Dessa trender är tydliga när man tittar på till exempel Mila Silver som säljer smycken både av egen och andras design. Under rubriken ”Bästsäljande” hittar du väldigt snygga smycken som är populära just nu. Det rör sig främst om ringar, armband, halsband och hängen i material som exempelvis guld, rosé och oxid. Här ser du också de tidigare ryggradsarmbanden.

Vintagesmycken är fortsatt populära. Är du därför i behov av accessoarer men saknar budget för dem kan du med fördel rota igenom mormors gamla smycken. Mycket av det du hittar där, från pärlhalsband till broscher, är fortfarande helt rätt och ger dig framförallt en möjlighet att skapa en unik look. Som vanligt handlar det om att ha en viss känsla för detta och att hitta någonting som antingen balanserar en viss look, förstärker den eller framhäver vissa specifika delar.

Vad som kan anses som snyggt rent smyckesmässigt är och kommer också alltid att vara lite av en definitionsfråga, då personligt tycke och smak absolut spelar en roll. Det finns dock vissa stora klavertramp som man kan göra som är svåra att komma undan med, där ett tydligt exempel är att bära alldeles för många smycken som heller inte matchar speciellt bra med varandra. Anledningen är att det helt enkelt att det i majoriteten av alla fall kommer se väldigt plottrigt och ogenomtänkt ut, även om det också kan bli lyckat, som allt annat inom modevärlden där det gäller att göra något annorlunda och sticka ut.