Streetwear för backen

Snowboardkulturens kärlek för streetwear lär aldrig ta slut. Sedan brädorna började dyka upp i backen så har baggykläderna, gärna i kombination med löst hängande hängslen och nyckelkedjor, dominerat i backen. Det är inte svårt att se vem på after ski:n som åker snowboard utan de utmärker sig ofta klädesmässigt. En snowboardåkare klär sig nämligen gärna på liknande sätt ”i det civila”, med stora sneakers och kläder som är lösa och lediga.

Håll dig varm i backen

När du åker bräda ska du givetvis ha hjälm. Men glöm inte att ta med dig en snygg mössa från appertiff.com att ha med dig i fickan. Det är skönt att ta av sig hjälmen och sitta en stund i backen, särskilt när det är soligt. Då gäller det att hålla sig varm och inte dra på sig onödiga förfrysningar eller förkylningar, därför är det viktigt att hålla huvudet varmt.

Snowboardklädselns ursprung

Snowboardens klädsstil är besläktad med ett par andra kulturer, som i sig själva är närbesläktade varandra; surfkulturen, skejtkulturen och stonerkulturen. Det är en sorts antimode som har blivit mode och det går idag bra för den som vill lägga stora summor pengar på att köpa kläder till backen. Det är inte minst sedan även många hiphoppare med stor förkärlek för bling anammat en liknande klädstil.